U LESKOVCU NA BOLNIČKOM LEČENJU 150 OSOBA: Za nedelju dana broj hospitalizovanih povećan za 50 pacijenata

I.Mitić

22. 03. 2021. u 15:33

U KOVID centru leskovačke Opšte bolnice trenutno je hospitalizovano 150 osoba što je za 50 pacijenata više u odnosu na podatke objavljene pre nedelju dana.

У ЛЕСКОВЦУ НА БОЛНИЧКОМ ЛЕЧЕЊУ 150 ОСОБА: За недељу дана број хоспитализованих повећан за 50 пацијената

Foto I. Mitić

U poslednja 24 časa ovaj centar imao je 13 prijema i osam otpusta, a od ukupnog broja hospitalizovanih 107 pacijenata ima pozitivan nalaz na virus korona. Negativne su 22, 17 osoba čeka rezultate, a četiri testiranje.

Na respiratoru je šest pacijenata, od kojih su dva intubirana. Četiri se nalaze na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a 117 je na terapiji kiseonikom.

Na bolničkom lečenju je 118 osoba iz Leskovca, 16 iz Vlasotinca, sedam iz Lebana, četiri iz Bojnika, dve iz Medveđe i po jedna iz Beograda, Kragujevca i Vranja.

U poslednja 24 časa smrtnih ishoda nije bilo, dok je dan ranije bitku sa opakim virusom izgubio šezdesetosmogodišnji Leskovčanin kao i Vučjanac, star 88 godina. Minule sedmice preminule su još tri osobe i to: pacijentkinje iz Lebana i Predejana, stare 87 odnosno 74 godine, i pacijent iz okoline Leskovca koji je preminuo u 61. godini života.

Za to vreme osam pacijenata transportovano je u zdravstvene ustanove u Nišu, Kruševcu i Beogradu, a jedno dete je upućeno na Internu dečiju kliniku niškog Univerzitetskog klininičkog centra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije