SPISAK OBJEKATA KOJI MOGU DA RADE: Krizni štab u Svilajncu doneo naredbu

Z. G.

22. 03. 2021. u 13:51

NA osnovu najnovojih mera za suzbijanje zarazne bolesti Kovid 19, Krizni štab opštine Svilajnac na današnjoj sednici doneo je naredbu kojom se zabranjuje rad objekata u kojima se pružaju usluge prodaje hrane i pića (restorani, kafići, barovi i slični objekti).

СПИСАК ОБЈЕКАТА КОЈИ МОГУ ДА РАДЕ: Кризни штаб у Свилајнцу донео наредбу

Foto: Z. Gligorijević

Od danas svakog dana od 6 do 20 sati, pa dok to bude dozvolila epidemiolopka situacija, mogu da rade trgovne na malo, da se pružaju zanatske usluge i da rade fitnes centri, teretane, vežbaonice, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaiciju, kao i igraonice i slični objekti.

Od 6 do 21 sat mogu da rade prodavnice prehrambenih proizvoda i hrane za životinje, pozorišta i bioskopi, dok restorani i drugi objekti u privatnom smeštaju mogu da pružaju usluge samo licima koja imaju prijavljen boravak.

U svim objektima kojima je dozvoljen rad moraju da se poštuju propisane epidemipološke mere, poput rastojanja od 9 kvadratnih metara za svako lice, odnosno 16 kvadratnih metara u teretanama i fitnes centrima.

Sprovođenje mera zaštite iz ove naredbe vršiće Komunalna inspekcija Odeljenja za inspekcijski nadzor i poljoprivredu Opštinske uprave opštine Svilajnac.

Propisanom mandatnom-novčanom kaznom biće kažnjeno pravno lice i odgovorno lice u pravnom licu za nepoštovanje odredaba ove naredbe.

Takođe, mandatnom-novčanom kaznom od 5.000 dinara za prekršaj će biti kažnjeno fizičko lice koje krši meru obaveznog nošenja zaštitne maske u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid – 19, Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i ovom naredbom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024