U KOVID ODELJENJIMA 35 PACIJENATA: Od početka epidemije u martu 2020. zvanično ukupno zaraženo 2.297, preminulo 96

M. B.

22. 03. 2021. u 13:00

RASTE, za sada blago, uz nadu da će se smanjivati, broj pacijenata u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, kojih prema preseku od jutros ima 35 (dvoje više u odnosu na presek od juče).

У КОВИД ОДЕЉЕЊИМА 35 ПАЦИЈЕНАТА: Од почетка епидемије у марту 2020. званично укупно заражено 2.297, преминуло 96

Foto M. B.

- Na Grudnom odeljenju sada se leči 18, na Neurologiji 17 pacijenata. Pozitivno na korona virus ih je 31, četiri čekaju rezultate testa. Tokom minula 24 sata, hospitalizovali smo četiri pacijenta sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju tim virusom, u tom periodu jednog smo otpustili kući, jednog prevezli na daljnje lečenje u Klinički centar u Kragujevcu – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Zvaničnog izveštaja o današnjem broju ovde novozaraženih korona virusom, do ovog izveštavanja nema. Inače, on se često prosledi novinarima kasno popodne istog, ponekad drugog dana za oba ta dana, nekad i duže. Prema zasad raspoloživim podacima, koji važe od nedelje, korona virus potvrđen je kod još 54 osobe. Po računici milanovačkog Doma zdravlja, broj novozaraženih u aktuelnom „piku“ epidemije tu je ukupno 2.237, od kojih je 973 izlečeno.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni blaži trend smirivanja, zaražena su ukupno 2.237 lica, uz nažalost 91 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista