GUŽVE ZA VAKCINE: Nastavljena imunizacija u novosadskim prigradskim naseljima, odziv građana izuzetan

Z. GRUMIĆ

20. 03. 2021. u 09:22

AKCIJA Doma zdravlja "Novi Sad", u okviru koje mobilne medicinske ekipe te zdravstvene ustanove obavljaju vakcinaciju protiv kovida 19 u prigradskim naseljima, pokazala je već prvih dana vrlo dobre rezultate, budući da je odziv građana izuzetan.

ГУЖВЕ ЗА ВАКЦИНЕ: Настављена имунизација у новосадским приградским насељима, одзив грађана изузетан

Dugačke kolone za cepljenje / Foto N. Karlić

To je za "Novosti" istakao primarijus dr Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja, napominjući da je prošle srede u Kaću vakcinisano 368 meštana.

- Odziv građana je izuzetno dobar, tako da ćemo u Kaću ponoviti vakcinisanje, u "drugom krugu". Vakcinu mogu da prime, kako oni koji su se prijavili, tako i neprijavljeni, a osnovni cilj nam je u ovoj akciji da se što više približimo građanima, posebno onima koji zbog različitih razloga ne mogu da dođu do vakcinalnog punkta na "Novosadskom sajmu".

Doktor Bojat je u tom pogledu naglasio odličnu saradnju sa mesnim zajednicama, koje organizuju anketiranje meštana i pozivanje na vakcinaciju. Akcija je do sada uspešno obavljena i u Budisavi, Ledincima i Veterniku, gde je vakcinisano nekoliko stotina građana, a naredne sedmice će ekipe Doma zdravlja biti upućene u druga prigradska naselja, prema unapred pripremljenom rasporedu.

- Masovni odziv ljudi na imunizaciju je jedini pravi motiv za zdravstvene radnike, da urade sve što mogu. Jer, vakcinacija je jedini način da ovoj pandemiji vidimo kraj, odnosno važno je da što više nas bude vakcinisano u kratkom vremenu, kako bismo stekli kolektivni imunitet - poručio je Bojat i dodao da se uspešno nastavlja redovna vakcinacija u sajamskoj Hali 1, gde taj posao svakodnevno obavlja 12 medicinskih timova.

Do sada je vakcine primilo oko 125.000 Novosađana, a nešto manje od 40.000 dobilo je i drugu dozu. Više od 2.500 građana (osobe sa invaliditetom, nepokretni i drugi) vakcinisano je u kućnim uslovima.

I STRANCI

U NOVOM Sadu je najviše građana vakcinisano "sinofarm", vakcinom a u opticaju su i "sputnjik", "fajzer" i "astra zeneka". Vakcinu kompanije "Astra Zeneka" ranije je primilo 9.395 građana, a od petka je dobijaju strani državljani, koji imaju odgovarajuća dokumenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)