KORONA U PROKUPLJU: U opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” od 53 pacijenata 48 kovid pozitivno

D. Z.

18. 03. 2021. u 15:13

OD 53 pacijenta koliko ih se sa teritorije Topličkog okruga nalaze na lečenju u prokupačkoj Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić”, kod 48 pacijenata potvrđeno prisustvo virusa Kovid-19.

КОРОНА У ПРОКУПЉУ: У општој болници “др Алекса Савић” од 53 пацијената 48 ковид позитивно

Foto: Tanjug

- Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje-teškom kliničkom slikom. Na kiseoničkoj potpori trenutno je 30 pacijenata i svi su pod 24-časovnim nadzorom lekara i medicinskog osoblja - ističu iz ove zdravstvene ustanove iz koje dodaju da je uprkos svim naporima lekara, jedan pacijent zaražen ovim virusom iz opštine Kuršumlija, preminuo je u kovid odeljenju.

Inače, u Kovid ambulanti prokupačkog Doma zdravlja u poslednja 24 sata pregledan je 121 pacijent pod sumnjom ili pozitivan na Kovid 19, od kojih je 18 lica poslato u kućnu izolaciju, dok je sedam upućeno u bolnicu na dalje ispitivanje i lečenje.

Takođe, u poslednja 24 sata, u Kovid prijemno-trijažnim ambulantama Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, pregledano je 93 lica sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na Kovid 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024