KAKO UMANJITI POSLEDICE POPLAVA: Ministar Vulin sa članovima Štaba za vanredne situacije opštine Kosjerić (FOTO)

Novosti online

17. 03. 2021. u 21:31

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Kosjeriću na sastanku sa članovima Štaba za vanredne situacije ove opštine o merama koje treba preduzeti kako bi se u narednom periodu smanjile posledice od elementarnih nepogoda po živote i imovinu ljudi u ovom kraju.

КАКО УМАЊИТИ ПОСЛЕДИЦЕ ПОПЛАВА: Министар Вулин са члановима Штаба за ванредне ситуације општине Kосјерић (ФОТО)

Foto: Ministarstvo

Ministra Vulina predstavnici lokalne samouprave obavestili su da su nakon sastanka održanog na njegovu inicijativu, 19. februara ove godine, sa predstavnicima Sektora za vanredne situacije, već preduzeli određene mere koje će doprineti većoj bezbednosti i sigurnosti građana u slučaju poplava, sa kojima se ovaj kraj neretko suočava.

Kako je istaknuto, već je obavljeno čišćenje i uređenje korita potoka Limac, pritoka reke Skrapež koje se ulivaju u naseljenom mestu, kao i da su očišćeni odvodni kanali, koji su u prethodnom periodu bili zapušteni i prouzrokovali izlivanje reke.

Sanirano je i klizište na putu za brdo Grad, a preostalo je da se u narednom periodu saniraju ostale definisane krizne tačke.

Predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić istakao je da je toj lokalnoj samoupravi potrebna pomoć u saniranju i čišćenju vodotokova prvog reda do 28. marta, a ministar Vulin je naglasio da će, kao komandant Republičkog štaba za vanredne situacije, lično kontaktirati nadležna javna preduzeća u cilju prioritetnog rešavanja ovog problema.

Foto: Ministarstvo

Istakavši odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom u Kosjeriću, ministar Vulin je naveo da će se raditi na modernizaciji vatrogasne stanice i daljem opremanju pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice u ovom mestu.

- Posledice elementarnih nepogoda mogu biti umanjene i sanirane samo zajedničkim radom svih, kako nadležnih ministarstava i lokalnih samouprava, tako i javnih preduzeća, štabova za vanredne situacije. Bitno je da definišemo potencijalne probleme i krizne tačke i svi zajedno preduzmemo konkretne korake kako bi predupredili i smanjili štetu izazvanu elementarnim nepogodama - poručio je ministar Vulin.

Foto: Ministarstvo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)