MOBILNA ZAŠTITA OD POPLAVA: Simulaciona vežba pripadnika Civilne zaštite u Kraljevu (FOTO)

G. Ć.

01. 03. 2021. u 12:15

POVODOM Međunarodnog dana civilne zaštite, pripadnici Odeljenja za poslove civilne zaštite kraljevačke Gradske uprave sproveli su simulacionu vežbu predstavljajući inovativna rešenja odbrane od poplava korišćenjem protivplavnih mobilnih brana.

МОБИЛНА ЗАШТИТА ОД ПОПЛАВА: Симулациона вежба припадника Цивилне заштите у Краљеву (ФОТО)

Foto: G. Šljivić

U sklopu vežbe na gradskoj plaži kraj Ibra, pripadnici ovdašnje Civilne zaštite, u saradnji sa svojim kolegama iz Zrenjanina, postavili su mobilnu branu koja je ovim prikazom za cilj imala zaštitu sportske infrastrukture i objekata na obali reke.

- Kroz projekat „EU za Srbiju otpornu na katastrofe“ koji sprovode EU i Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije, mobilni protivplavni sistem odbrane od poplave namenjen je za 18 gradova i opština u slivu Zapadne Morave, a u Kraljevo je dopremljeno 600 dužnih metara brane – kaže Zdravko Maksimović, rukovodilac ovdašnjeg Odeljenja za poslove civilne zaštite.

On je ovom prilikom najavio da će uskoro biti sprovedena vežba postavljanja brane i na kritičnim tačkama vodotokova ostalih 17 gradova i opština u slivu Zapadne Morave, kao i rekonstrukciju objekta na Rudnu koji bi trebalo da postane regionalni centar za obuku pripadnika civilne zaštite.

- Uz to, u saradnji sa Ministarstvom prosvete nastavićemo uspostavljanje sistema civilne zaštite u svim školama širom Srbije – naglasio je Maksimović. - Želja nam je da 13. oktobar, Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa, obeležimo zajedničkom petominutnom vežbom evakuacije školskih objekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)