VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA DESPOTOVČANE: Zabranjen saobraćaj u ovom delu opštine

Z. Gligorijević

17. 03. 2021. u 13:46

OPŠTINA Despotovac obaveštava vlasnike, zakupce i korisnike objekata (stambenih, trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih, kioska i drugih delatnosti) da su ulazak, kretanje i parkiranje svih motornih vozila i motorcikala u pešačkoj zoni i na Trgu, u ulici Kralja Milana od ugla sa ulicom Despota Stefana Lazarevića do ulice Save Kovačevića, zabranjeni.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ДЕСПОТОВЧАНЕ: Забрањен саобраћај у овом делу општине

Foto: Z.Gligorijević

Naime, članom 108. stav 1. tačka 4. i članom 118. stav 2. tačka 19. odluke o komunalnim delatnostima zabranjeno je koristiti javnu površinu suprotno propisanoj nameni u cilju njene zaštite, a posebno vožnja, parkiranje i ostavljanje motornih i drugih vozila na trgovima, i u pešačkoj zoni.

Za nepoštovanje ove odluke inspekcija će izdavati prekršajne naloge i podnositi prekršajne prijave prema pravnim licima, odgovornim licima u pravnom licu, preduzetnicima i fizičkim licima- vozačima.

Propisane kazne za pravna lica su 60.000 dinara, za odgovorna lica u pravnom licu 10.000 dinara, za preduzetnika 30.000 dinara, a za fizička lica 10.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani