ŠABAC DOBIJA MEĐUNARODNO PRISTANIŠTE: Do kraja naredne godine, u gradu na Savi bi trebalo da bude izgrađena luka za prihvat putnika

V.Mitrić

13. 03. 2021. u 07:10

AGENCIJA za upravljanje lukama je obezbedila četiri miliona dinara za projekat, a do kraja naredne godine država namerava da uloži još više novca u izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa, pa će Šabac - pored Sremske Mitrovice - biti jedini grad u Srbiji sa ovakvom infrastrukturom na reci Savi.

ШАБАЦ ДОБИЈА МЕЂУНАРОДНО ПРИСТАНИШТЕ: До краја наредне године, у граду на Сави би требало да буде изграђена лука за прихват путника

Foto V. Mitrić

- Šabac ima značajan geografski potencijal za razvoj turizma, ali želimo da iskoristimo i to što je Sava plovna najvećim delom svoga toka. Uz izgradnju putničkog pristaništa, kao i auto-puta od Rume, novog mosta, te brze saobraćajnice do Loznice, razvijaćemo i ekonomiju - naglasio je dr Pajić.

Direktor pomenute Agencije Vuk Perović očekuje da će novo pristanište u operativni rad biti pušteno tokom 2023, pa najavljuje i uspostavljanje rečnog linijskog saobraćaja između Šapca i Sremske Mitrovice.

LOKACIJA Ovde će se graditi Međunarodno putničko pristanište, Foto V. Mitrić

- Želimo da Šabac postane posećena nautička destinacija, a već smo započeli definisanje mreže marina na Dunavu i Savi, pa razmatramo mogućnost da ovaj grad bude jedna od značajnijih mikrolokacija - zaključio je Perović posle sastanka kojem su prisustvovali još član Gradskog veća zadužen za privredu Živan Bajić, načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dragan Vasić, šef Odseka za planiranje Slavica Ferenc i rukovodilac Centra za lučku delatnost Srđa Lješević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024