SVE VEĆI BROJ KOVID POZITIVNIH: Na teritoriji opštine Negotin 27 novih slučajeva

S. M. Jovanović

09. 03. 2021. u 15:58

U POSLEDNjA 24 časa na teritoriji opštine Negotin zabeleženo je 27 novih slučajeva kovida-19.

СВЕ ВЕЋИ БРОЈ КОВИД ПОЗИТИВНИХ: На територији општине Неготин 27 нових случајева

Foto: S. M. J.

Pozitivan nalaz na prisustvo virusa korona evidentiran je kod 15 žena od kojih najmlađa ima 24, a najstarija 73 godine, kao i kod 12 muškaraca od 38 do 87 godina starosti.

Porast broja obolelih u opštini Negotin na dnevnom nivou u poslednje vreme ukazuje na mogućnost da se  ponovi decembar 2020. kada su evidentirana čak 632 obolela od kovida-19.  U prvih osam dana marta pozitivan nalaz na prisustvo korona virusa zabeležen je kod 201 osobe.

Među obolelima su čitave porodice, prosvetni radnici, zaposleni u javnom i privatnom sektoru, penzioneri, ali i 39 dece i mladih od sedam meseci do 19 godina. Najviše je srednjoškolaca.

- Situacija je veoma ozbiljna. S obzirom da imamo i dosta mlađih sugrađana koji su pozitivni smatramo da tu kreće širenje kovida, da se preko njih zaraze roditelji, bake i deke i da su mnoge porodice zaražene na takav način. Svedoci smo da u poslednjih nekoliko dana neki naši sugrađani vode bitku sa virusom a i često čujemo da je neko izgubio bitku sa kovidom. Nažalost to nisu najstariji sugrađani, već ljudi koji su mogli još mnogo toga da daju i svojim porodicama i lokalnoj zajednici – kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin i komandant Štaba za vanredne situacije.

U negotinskoj bolnici na tri kovid odeljenja hospitalizovana su 34 pacijenta sa srednje teškom i težom kliničkom slikom. Na kiseoničkoj potpori je njih 19. U prvih osam dana marta desetoro pacijenata je sa ozbiljnim posledicama infekcije upućeno na dalje lečenje kovid bolnice Kruševac i Batajnica.

- Ako svi shvatimo ozbiljnost situacije, mere nam nisu ni potrebne. Svako mora da shvati da je u opasnosti, da može da se zarazi ili izgubi bitku s virusom. Molim vas shvatite ovo vrlo ozbiljno. Najbitnije oružje je pojedinačna borba za zdravlje jer ćemo na taj način sačuvati sebe i druge– apelovao je Veličković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVAKUACIJA NIŠKOG NASELJA ZBOG TOMAHAVKA NA GRADILIŠTU: Oglasio se i štab za vanredne situacije