IZLOŽBA SLIKARKE IZ TRSTENIKA: U Svremenoj galeriji u Zrenjaninu izloženi radovi Mirjane Đošić (FOTO)

B.G.

09. 03. 2021. u 12:26

SAVREMENA galerija u Zrenjaninu, u periodu od 15. do 25. marta, biće domaćin samostalne izložbe slikarke iz Trstenika, Mirjane Đošić, koja je Likovnu akademiju završila u Beogradu, a slika iluzijama, kojima obmanjuje čula i tako predmete zapaža drugačije, nego što oni izgledaju u stvarnosti.

ИЗЛОЖБА СЛИКАРКЕ ИЗ ТРСТЕНИКА: У Свременој галерији у Зрењанину изложени радови Мирјане Ђошић (ФОТО)

Foto: B.G.

- U svom radu koristim ogledalo i oči, kao neku vrstu ogledala, da stvorim sopstveni prostor koji ne mora nužno biti i refleksija stvarnog prostora koji mislite da posmatrate. Moj prostor predstavlja savremeno „ogledalo" koje je povezano sa montiranom slikom stvarnosti koju svi pažljivo kreiramo o sebi na društvenim mrežama - kaže o svojim slikama Mirjana, uz napomenu da suptilnim intervencijama, pokušava da ukaže na promene kojima smo izloženi u okviru dinamičnih socijalnih i političkih kretanja savremenog društva. 

Mirjana Đošić se bavi proučavanjem lica, očiju i usana,  kao i zamrznutim trenucima koje ta lica predstavljaju u vremenu i prostoru, sledeći sopstvenu iluziju koju pokušava da predstavi kao istinu i igrajući se bojama, pokušava da zbuni posmatrače i navede ih da joj poveruju.

Rođena1981. godine u Trsteniku, završila je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, 2005. godine u klasi profesorke Anđelke Bojović, a doktorirala je 2015. godine.

 Uz 17 samostalnih izložbi, od 2006. godine je član Udruženja likovnih umetnika Srbije i autorka dva murala u Beogradu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri