PREMINUO 91-GODIŠNJAK: U Rudničko-takovskom kraju od korone se leči 26 pacijenata

M. B.

08. 03. 2021. u 10:38

ПРЕМИНУО 91-ГОДИШЊАК: У Рудничко-таковском крају од короне се лечи 26 пацијената

Arhiva

OD posledica zaraze korona virusom u Rudničko-takovskom kraju, tokom minulog vikenda preminuo je pacijenat star 91 godinu, u kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu.

Prema preseku od jutros, u tim odeljenjima trenutno se leči ukupno 26 pacijenata (troje više u odnosu na jučerašnji presek).

- Na Grudnom odeljenju smešteno je njih 14, a 12 na Neurologiji. Pozitivno na virus korona ih je 24, jedan pacijent ima negativan test, jedan čeka rezultate testiranja, jednog smo prevezli na lečenje u Kovid bolnicu u Batajnici. U minula 24 sata, primili smo četiri pacijenta, sa simptomima koji ukazuju na moguću zarazu tim virusom – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Prema poslednjem zvaničnom izveštaju od proteklog vikenda, u Rudničko-takovskom kraju novoobolelih od kovida-19 bilo je 18. Dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, izneo je podatak da je u ovom kraju ukupan broj obolelih virusa korona, u ovom aktuelnom „piku“ epidemije 1.910, od njih je izlečeno 877, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije, preostali oboleli su pod medicinskim nadzorom lekara tog Doma.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna i u aktuelnom „piku“ epidemije, koji još ne pokazuje trend smirivanja, zaražena su ukupno 1.910 lica, uz nažalost 87 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)