HUMANITARNI BAZAR ZA DOKTORKU ANU: U Paraćinu danas prikupljana sredstva za lečenje Ane Jaćimović koja se bori sa kancerom (FOTO)

Z. Rašić

06. 03. 2021. u 16:01

U NASTAVKU akcije prikupljanja sredstava za lečenje dokorke Ane Jaćimović iz Krežbinca kod Paraćina, koja se već godinu dana leči od uznapredovalog kancera debelog creva sa neoperativnim metastazama na plućima, danas je u Paraćinu organizovan humanitarni bazar na koji su njene kolege i prijatelji izneli proizvode koji se mogu kupiti, a novac donirati za Anu.

ХУМАНИТАРНИ БАЗАР ЗА ДОКТОРКУ АНУ: У Параћину данас прикупљана средства за лечење Ане Јаћимовић која се бори са канцером (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Ova omiljena doktorka je prvog marta napunila 39 godina, za godinu dana borbe za život dva puta je operisana, leči se u Beogradu i na klinici u Istanbulu, a koristi inovativne biološke i imunoterapije koje sama kupuje jer ih ne pokriva RFZO.

- Kao i ranije, okupli smo se preko Fejsbuk grupe i svako je za današnji bazar priložio nešto od artikala za prodaju po pristupačnoj ceni. Sav novac odlazi u kasu za Anu. Imamo različite stvari, od garderobe, preko šampona, krema, gelova, različitih biljnih proizvoda, do dekorativnih medenjaka i knjiga. Važna je humanost i volja da se pomogne – kaže Anđela Stojanović, studentkinja Pedagoškog fakulteta koju smo zatekli za štandom.

Foto: Privatna arhiva

Ana Jaćimović

Stevica Ilić, inače farmaceutski tehničar koji je svojevremeno radio sa dr Anom u apoteci pre nego što se ona zaposlila u Domu zdravlja, objašnjava da su on i ostali iz apoteke uključeni u Aninu borbu za život već godinu dana, koliko ova agonija traje.

- Ona prima propisanu terapiju i trenutno je kod kuće, ide na kontrole i dosad je uspešno izdržala sve ogromne probleme koji su se javili tokom lečenja. Svakog meseca Ani je potrebna pozamašna svota novca za medikamente i svi zajedno uspevamo da prikupimo sredstva – napominje Ilić.

Foto: Z. Rašić

Donacija učenika Tehnološke škole

Današnjem bazaru pridružili su se učenici Tehnološke škole, faramaceutski smer, koji su sami napravili i donirali štandu kreme za negu ruku i peta i dekorativne sapunčiće.

Još jedan humanitarni bazar biće organizovan na sam Dan žena, u ponedeljak.

Pomoć za mladu doktorku koja je u strašnoj situaciji da je sad njoj pomoć potrebna, a godinama je ona pomagala pacijentima, prikuplja se i preko Fondacije „Budi human“, slanjem SMS poruke sa tekstom 811 na broj 3030.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)