TROJE PREMINULO, RASTE BROJ HOSPITALIZOVANIH - Iz Zavoda za javno zdravlje upozoravaju: Situacija u Pazaru vrlo lako može izmaći kontroli

N. Kočović

04. 03. 2021. u 11:40

U OPŠTOJ bolnici u Novom Pazaru, regionalnom kovid centru, u poslednja 24 sata preminula su tri pacijenta od posledica izazvanih korona virusom, dok je broj hospitalizovanih nastavio da raste.

ТРОЈЕ ПРЕМИНУЛО, РАСТЕ БРОЈ ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ - Из Завода за јавно здравље упозоравају: Ситуација у Пазару врло лако може измаћи контроли

Foto: N. Kočović

Od poslednjeg preseka na bolničko lečenje primljeno je šest osoba, pet iz Novog Pazara i jedna iz Sjenice, tako da ih je sada u Opštoj bolnici i Specijalnoj bolnici Novopazarska Banja ukupno smešteno 127, što je najviše unazad par meseci.

Petoro je na respiratorima, dok je dvoje na kiseoničkoj potpori.

Broj onih koji se prvi put javljaju sa simptomima korona virusa lekarima kovid ambulanta je u porastu poslednjih dana i kreće se oko 70, što je gotovo duplo više nego pre desetak dana. Od 150 poslatih uzoraka PCR testova, 40 je bilo pozitivno.

U Zavodu za javno zdravlje ističu da je do pogoršanja situacije došlo zbog apsolutnog nepoštovanja protivepidemijskih mera u gradu.

- Situacija je zaista ozbiljna i vrlo lako može izmaći kontroli. Moramo početi ponovo da nosimo maske, da se postave dezo barijere ispred ulaza u kafiće ili ustanove, da se na vratima opet nalaze odgovorna lica koja će meriti temperaturu onima koji ulaze i da se koriste dezinfekciona sredstva. Pozivam odgovorne u ugostiteljskim objektima i svim ustanovama da poštuju ove mere – kaže portparolka Zavoda Majda Iković.

Ona je apelovala i na policiju da pooštre kontrolu osoba kojima su izrečene mere samoizolacije.

- Dosta takvih ljudi, iako su pozitivni, šeta gradom, pa čak i odlazi na posao – navela je Iković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)