SVE VIŠE ZARAŽENIH: U Pirotskom okrugu pogoršanje epidemijske situacije

V. Ćirić

02. 03. 2021. u 20:03

СВЕ ВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ: У Пиротском округу погоршање епидемијске ситуације

Foto: V: Ć.

NA području Pirotskog okruga, prema današnjim podacima broj novozaraženih kovidom je 29 građana, što je gotovo duplo više u odnosu na juče, kada ih je bilo 16.

Najviše novozaraženih je u Pirotu, čak 19, zatim sledi Bela Palanka sa 6, Babušnica sa 4 i Dimitrovgrad u kome je registrovano 3 novozaraženih osoba. U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu, poslato je 24 brisa sumnjivih na kovid 19.

Uz ove podatke Centra za prevenciju i kontrolu bolesi, pirotski ZZJZ dodaje da je od početka epidemije preminulo 164 osoba, a najviše ih je bilo, čak 135 od 28. novembra prošle godine do danas. U kovid ambulti obavljeno je 146 prvih i drugih pregleda, a na kovid odeljenjima pirotske OB trenutno se leči 16 pacijenata. Danas je za 49 građana naložena mera kućne izolacije, dok je te mere oslobođeno 12 osoba.

U poslednjih sedam dana registruju se pojedinani slučajevi zaraze među učenicima i zaposlenih u školama, kao i učenici i profesori u kućnoj izolaciji zbog pozitivnih članbova porodice.

Pošto je epidemijska situacija nesigurna sa tendencijom pogoršanja, neophodno je da sve škole dosledno sprovode mere za suzbijanje kovid infekcije-kažu u ZZJZ u Pirotu i ocenjuju da je epidemijska situacija u okrugu nesigurna sa tendencijom pogoršanja, zbog čega je neophodno poštovanje svih preventivnih mera i odziv masovnoj vakcinaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)