BROJKE SVAKODNEVNO RASTU: Na teritoriji Kraljeva registrovano još 82 slučaja infekcije koronom

G.Ć.

22. 02. 2021. u 15:59

БРОЈКЕ СВАКОДНЕВНО РАСТУ: На територији Краљева регистровано још 82 случаја инфекције короном

Foto: G.Ć.

PREMA podacima kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, od ukupno 307 testiranih uzoraka brisa sa teritorije Kraljeva, od kojih 142 PCR i 165 antigen metodom, na kovid-19 pozitivna su 82, pet više nego prethodnog dana, saopštio je Gradski krizni štab.

Za samo pet minulih dana u gradu na Ibru zaraženo je čak 357 građana, dok je od izbijanja epidemije ukupno registrovano 12.235 slučajeva infekcije. A, u još aktuelnom, takozvanom trećem talasu, od kovida-19 obolelo je 10.778 Kraljevčana.


U proteklih 24 sata, navodi se u saopštenju, od posledica korone preminuo je jedan kovid pacijent sa teritorije Kraljeva, tako da je do sada 197 Kraljevčana izgubilo bitku protiv ovog virusa.

U kraljevačkoj bolnici hospitalizovano je 49 kovid pacijenata, trinaestoro više u odnosu na prethodni izveštaj dostavljen medijima u petak. Na intenzivnoj nezi je zbrinuto petoro, od kojih je dvoje na respiratoru, a troje na neinvazivnoj ventilaciji. Kako je saopšteno iz ove ustanove, tokom proteklih 24 sata preminulo je dvoje pacijenata, osmoro je novoprimljenih, a troje je otpušteno sa bolničkog lečenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)