U KIKINDI JOŠ VANREDNA SITUACIJA: Povećan broj pacijenata u bolnici i kovid ambulanti

R.Š.

18. 02. 2021. u 15:41

VANREDNA situacija, koja je u Kikindi na snazi od poslednjeg dana novembra protekle godine, još traje i kako sada stoje stvari, nema razloga ni da se ova mera ukida, jer je povećan broj pacijenata koji su zaraženi koronavirusom.

У КИКИНДИ ЈОШ ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Повећан број пацијената у болници и ковид амбуланти

Foto: R. Š.

Značajno je više je pacijanta u kovid ambulanti, ali i na lečenju u Opštoj bolnici. Situacija je mnogo lošija nego što je bila pre dve nedelje, pa je sada aktivno 212 slučajeva oboljenja.

- U kovid ambulanti sada dnevno imamo i po 25 pacijenata, a na lečenju je trenutno isto toliko pacijenata , životne dobi od 47 do 83 godine. Među njima nema dece, niko od njih nije na respiratoru, ali polovina zahteva kiseoničku potporu disanju – izjavio je dr Mirko Stojisavljević, direktor Opšte bolnice u Kikindi.

Broj obolelih se povećao iako je Kikinda jedan od gradova u zemlji gde je vakcinacija masovno prihvaćena. Zato lekari smatraju da je ovakvo stanje posledica nepridržavanja mere, jer su se mnogi građani opustili. Prema podacima gradksog Kriznog štaba od marta, od šočetka kovid epidemije u Kikindi je ovim virusom zaraženo 3.368 građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri