BRIGA ZA NAJUGROŽENIJE: Za socijalnu i dečju zaštitu Kraljevčani izdvajaju 198 miliona dinara

G.Ćirović

17. 02. 2021. u 11:00

U GRADSKOM budžetu Kraljeva za tekuću godinu predviđeno je ukupno 198 miliona dinara za socijalnu i dečju zaštitu, što je za 36 milona dinara više u odnosu na 2018. i 14 miliona više u odnosu na prošlu godinu.

БРИГА ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ: За социјалну и дечју заштиту Краљевчани издвајају 198 милиона динара

Foto: G.Šljivić

- Mi smo i za 2020. povećali iznos namenjen socijalnoj zaštiti, ne znajući da će u martu buknuti epidemija kovida-19. Važno je naglasiti da ovde nije reč o tome da imamo povećane potrebe jer je otvaranjem novih fabrika poboljšana privredna i društvena situacija, već da želimo da proširimo naše usluge – kaže Marko Matović, pomoćnik gradonačelnika za socijalna pitanja.

- To je stvar civilizacijske svesti da socijalna i dečja zaštita moraju biti fundamentalna strateška oblast za svako društvo.

Za isplatu jednokratne pomoći socijalno najugroženijima ove godine opredeljeno je 43 miliona dinara, pored ostalog i za nabavku ogreva, prehrambenih paketa i pomoć u lečenju.

- Osim toga, lokalna samouprava u saradnji sa Crvenim krstom izdvaja i pet miliona dinara za Narodnu kuhinju, odnosno za pripremanje kuvanog obroka za oko 600 korisnika. Uz to, za sufinansiranje programa rada Udruženja osoba sa invaliditetom opredeljeno je 15 miliona dinara – naglasio je Matović, dodajući i da će devastirane prostorije Dnevnog centra za decu ometenu u razvoju koje se nalaze iza OŠ „Dimitrije Tucović“ do kraja godine konačno biti privedene nameni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024