OČEKUJE SE PAD BROJA ZARAŽENIH: U Vojvodini 243 nova slučaja, u Novom Sadu 51

Lj.P.

31. 01. 2021. u 11:22

NA području Vojvodine prethodnog dana registrovana su 243 nova slučaja zaražavanja korona virusom, a najveći broj, njih 51 je registrovan u Novom Sadu, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.

ОЧЕКУЈЕ СЕ ПАД БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: У Војводини 243 нова случаја, у Новом Саду 51

Foto: B.G.

U ovom trenutku u Vojvodini je registrovano 7.980 aktivnih slučajeva, i očekuje se dalji pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 2.074, dok je u ostalim opštinama trenutno manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva i brojevi su sve manji.

Institut za javno zdravlje Vojvodine  epidemiološku situaciju u Pokrajini i dalje ocenjuje kao vanrednu sa  stabilizacijom trenda obolevanja na visokom nivou. U većini opština i gradova, kako napominju, situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna, osim u opštinama Šid, Odžaci, Srbobran i Irig gde se ocenjuje kao nepovoljna.

Iz ove zdravstvene ustanove apeluju na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)