VAKCINISANO BLIZU 11.500 OSOBA: Poslednji podaci o epidemiji u Jablaničkom okrugu

I.M.

28. 01. 2021. u 13:58

OD početka imunizacije na teritoriji Jablaničkog okruga vakcinisano je 11456 osoba od čega u Leskovcu 8334. Na području Vlasotinca vakcinu je primilo 1346, u Lebanu 910, Bojniku i Medveđi po 408, a u Crnoj Travi 50 osoba. Obuhvat vakcinacije u odnosu na broj stanovnika u okrugu iznosi 5,76 odsto.

ВАКЦИНИСАНО БЛИЗУ 11.500 ОСОБА: Последњи подаци о епидемији у Јабланичком округу

Foto:I.M.

U gradu na Veternici vakcinacija je organizovana na šest punktova koji su raspoređeni tako da pokrivaju celu teritoriju Leskovca. 

Osim glavnog i najvećeg punkta u sportskoj dvorani, u centru grada, i još jednog u Domu zdravlja građani koji gravitiraju ograncima ove zdravstvene ustanove, u varošicama Grdelica i Vučje i zdravstvenim stanicama u Brestovcu i Manojlovcu mogu tamo da se vakcinišu i nema potrebe da prelaze 20 ili čak 30 kilometara do centralnog gradskog punkta. Veoma starim i teško pokretnim pacijentima je omogućeno i to da vakcinu prime u svojim domovima i taj posao obavlja Služba kućnog lečenja.

Leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ) je, u poslednja 24 časa, dobio rezultate 186 testiranih osoba sa područja okruga, a pozitivan nalaz na virus korona ima 16 pacijenata. 

U Leskovcu je zaraženo još 10 od 128 uzorkovanih osoba, a u Vlasotincu je registrovano šest novoobolelih. Radi se o šest zaposlenih i pet nezaposlenih osoba, tri penzionera i dva učenika. Trenutno se čeka na rezultate 53 osobe koje su uzorkovane  prethodnih dana u zdravstvenim ustanovama okruga. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a