VAKCINISANO SKORO 6.000 LJUDI: U opštoj bolnici u Šapcu hospitalizovan 131 pozitivan pacijent

V.Mitrić

27. 01. 2021. u 11:09

ВАКЦИНИСАНО СКОРО 6.000 ЉУДИ: У општој болници у Шапцу хоспитализован 131 позитиван пацијент

Foto: V. Mitrić

PREMA poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Šapcu, tokom jučerašnjeg dana na punktu za vakcinaciju u sali Ekonomske škole vakcinisano je 606 sugrađana. Navedeno je da je od početka masovne imunizacije u Šapcu vakcinu protiv virusa korona primilo 5.863 sugrađana.

U Opštoj bolnici ,,Dr Laza K. Lazarević”, hospitalizovan je 131 kovid pozitivan pacijent, od kojih je u respiratornoj jedinici sedam intubiranih. Dva deteta sa majkama juče su izlečena i otpuštena sa bolničkog lečenja, a u crvenoj zoni dečjeg odeljenja trenutno se nalazi jedno dete. 

U poslednja 24 sata, u šabačkoj Opštoj bolnici zabeležena su četiri smrtna ishoda, od kojih je jedan je kovid pozitivan korisnik Gerontološkog centra.

Foto: V. Mitrić

 

Po nalogu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja urađen je antigenski skrining svih 115 korisnika, koji se nalaze u crvenoj zoni u novom objektu i svi su bili negativni.

Juče je ukupno drugu dozu ,,Fajzerove” vakcine primilo 72 sugrađana, od tog broja 37 je iz Gerontološkog centra, a ostalo su zdravstveni radnici.

Štab za vanredne situacije poziva sve sugrađane da se prijave i iskoriste pravo da budu vakcinisani u narednim danima. Svi zainteresovani mogu se prijaviti preko portala eUprave ili pozivom na broj 0800/223-354.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)