OPORAVAK BRŽI UZ PKS: Medveđa uspešno prevazilazi posledice nedavnih poplava

I. MITIĆ

26. 01. 2021. u 10:06

ZBOG velikog nevremena od pre dve sedmice, polovina žitelja Medveđe nije imala struju.

ОПОРАВАК БРЖИ УЗ ПКС: Медвеђа успешно превазилази последице недавних поплава

Foto PKS

Uništena je i putna infrastruktura, ali se situacija u ovoj lokalnoj samoupravi umnogome stabilizovala, pa od ukupno 137 trafostanica na području pomenute lokalne samouprave - treba ponovo u funkciju da se vrati manje od njih 20.

U međuvremenu, oni koji nemaju struju snabdevaju se uz pomoć 35 agregata koji su nabavljeni sredstvima iz opštinskog budžeta.

Sve nadležne službe su neprekidno na terenu, a pomažu i pripadnici Vojske Srbije, kao i monteri "EPS" iz više mesta u Srbiji. Iz Bogatića je Medveđi na poklon stiglo 25 tona brašna koje će biti podeljeno lokalnom stanovništvu, baš kao što je već učinjeno sa hiljadu paketa osnovnih životnih namirnica, koji su nabavljeni opštinskim sredstvima i iz donacija.

Zbog pokidanog dalekovoda, ni rudnik "Lece" nije imao struju, ali su posledice havarije sanirane. Za sanaciju šteta od poplava, Medveđa je interventno izdvojila gotovo tri miliona, pa se intenzivno popravljaju putevi u brdsko-planinskom delu opštine.

Pomoć Medveđi je stigla i od Privredne komore Srbije koja je, pored agregata i paketa sa osnovnim životnim namirnicima, ovdašnjem Domu zdravlja obezbedila i terensko vozilo za lakši odlazak do pacijenata u zabitima. Kako je saopšteno, PKS je terenska vozila poklonila još i domovima zdravlja u Lebanu i Bojniku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024