OD KORONE UMRLE DVE OSOBE: U bolnici u Gornjem Milanovcu smešteno 30 pacijenata

M. B.

25. 01. 2021. u 15:15

ОД КОРОНЕ УМРЛЕ ДВЕ ОСОБЕ: У болници у Горњем Милановцу смештено 30 пацијената

Foto M. B.

DVA pacijenta su, nažalost, tokom minulih 24 sata, preminula od posledica zaraze korona virusom, na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu – potvrdio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Deo epidemiloške situacije u Rudničko-takovskom kraju, prema zvaničnom preseku od jutros u osam sati glasi ovako:


- Trenutno je u ovoj Opštoj bolnici hospitalizovano 30 pacijenata. Na Grudnom odeljenju smešteno je njih devet, na Internom 12 i devetoro na Neurologiji. Tokom minula 24 sata, nismo na kućno lečenje otpustili ni jednog pacijenta, primili smo četvoro sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom - potvrdio je dr Šutić.

Nema novih zvaničnih izveštaja o eventualnom broju osoba novozaraženih kovidom 19 u ovom kraju tokom minulih 24 sata.  Tako, ukupan  broj lica zaraženih korona virusom, u takozvanom „trećem piku“ epidemije i dalje iznosi 1.351.

Statistiku epidemije kovid 19 u ovom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je  ukupno 1.351 lica, uz nažalost 78 smrtnih slučajeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)