POČELA IMUNIZACIJA U SOMBORU: Vakcinu primilo 250 ljudi

J.B.

20. 01. 2021. u 20:58

U SOMBORSKOJ Gradskoj hali „Mostonga“ danas je počela imunizacija građana u Somboru, a sprovodi je ovdašnji Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ u saradnji sa Crvenim krstom Sombor i Štabom za vanredne situacije.

ПОЧЕЛА ИМУНИЗАЦИЈА У СОМБОРУ: Вакцину примило 250 људи

Foto: J.B.

Prvog dana imunizacije vakcinu je primilo 250 građana starijih od 65 godina, koji su se prijavili putem portala e-Uprave i imali su zakazan termin.Punkt za imunizaciju obišao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković koji je istakao da je u kratkom roku sve uspešno organizovano i ovom prilikom pozvao sugrađane da se odazovu na vakcinaciju.

Foto: J.B.

 

Dr Emeše Uri, direktorka Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“, rekla je da su u Gradskoj hali trenutno organizovana dva tima i dva punkta za vakcinaciju, s tim da ima i još jedan tim u rezervi i da će se kapaciteti proširiti ukoliko za tim bude bilo potrebe tokom narednih dana.Masovna imunizacija obavljaće se svakog dana od 8 do 15 časova.

Dom zdravlja je dobio 990 vakcina proizvođača „Sinofarm“ iz Kine, a očekuje se i ruska vakcina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani