POČELA MASOVNA IMUNIZACIJA NOVOSAĐANA: U prvom satu 100 vakcinisanih

Z. GRUMIĆ

20. 01. 2021. u 20:34

NA vakcinacionom punktu, pripremljenom u Hali 1 Novosadskog sajma, u prvom satu prvog dana masovne imunizacije građana od Kovida 19 danas je vakcinu primilo 100 Novosađana starijih od 75 godina, koji su pozivani prema spiskovima dostavljenim na osnovu prijava e-Upravi Vlade Srbije.

ПОЧЕЛА МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА НОВОСАЂАНА: У првом сату 100 вакцинисаних

Foto AP

Već sam početak te akcije pokazuje značajnu zainteresovanost za vakcinaciju na području Grada pa se očekuje da tokom dana deset raspoloživih medicinskih ekipa, u radnom vremenu od osam do 18 sati, vakciniše više stotina građana, izjavio je prof. dr Vladimir Petrović, direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

- Verujemo da je potrebno da vakcinišemo od 70.000 do 80.000 Novosađana kako bismo na ovom prostoru postigli odgovarajući kolektivni imunitet i praktično okončali epidemiju – rekao je doktor Petrović naglasivši da vakcinacija predstavlja „početak kraja“ Kovida 19.

On je napomenuo da je u sve opštine i gradove u Vojvodini stiglo 23.000 doza „Sinofarmove“ vakcine, od kojih će 5.500 biti „potrošeno“ u Novom Sada i dodao da se do sada preko e-Uprave za vakcinisanje prijavilo 25.000 Novosađana.

Vakcinacija se obavlja po listi prioriteta tako da će, posle onih najstarijih građana, na red doći prosvetari, novinari, vojska i policija i na kraju ostalo radno aktivno stanovništvo.

Vakcinu je među prvima primio Đorđe Marinović, inženjer u penziji, koji je u sajamsku halu došao sa svojim sinom Aleksandrom.

- Svi bi trebalo da se prijave za vakcinisanje jer time čuvamo zdravnje svih nas – rekao je on za „Novosti“ napominjući da se sam prijavio, čim je to bilo omogućeno.

Grad je, u saradnji sa nizom medicinskih i drugih ustanova i službi obezbedio na Novosadskom sajmu sve uslove da se ova akcija obavi što efikasnije, rekao je član Gradskog veća dr Dragan Stajić i poručio građanima da je vakcinacija jedini način da se izborimo sa Kovidom 19 i vratimo normalnom životu i radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!