PRIJAVITE SVAKI VID NASILJA: Pokrajinski zaštitnik građana pružio podršku žrtvama nasilja

Lj.P.

20. 01. 2021. u 13:25

POVODOM najnovijih, uznemirujućih medijskih natpisa o seksualnom nasilju nad više mladih žena u Beogradu, Pokrajinski zaštitnik građana-ombudsman, kako je naveo, želi da i ovom prilikom pruži bezrezervnu podršku žrtvama nasilja. Posebno želi da ohrabri devojčice, devojke, žene i dečake da prijave seksualne zloupotrebe, ali i svaki drugi vid nasilja nad njima, jer samo tako počinioci mogu biti otkriveni, a nasilje zaustavljeno.

ПРИЈАВИТЕ СВАКИ ВИД НАСИЉА: Покрајински заштитник грађана пружио подршку жртвама насиља

Depositphotos

Poslednji događaji, kako navodi, nedvosmisleno pokazuju da počinioci nasilja neretko zloupotrebljavaju poverenje žrtava, računajući da ih žrtve zbog nedostatka hrabrosti, ili osećaja stida, ili nametnute im odgovornosti za počinjeno nasilje, neće prijaviti.

- U konkretnom slučaju žrtve su pokazale veliku hrabrost i javno su progovorile o seksualnom nasilju koje su preživljavale, neke od njih i duži niz godina – navodi Pokrajinski zaštitnik građana.

- Pravovremena reakcija nadležnih državnih organa u ovom slučaju, ali i u svim drugim, doprinosi poverenju žrtava da će aktivnostima nadležnih institucija nasilnici biti zaustavljeni i kažnjeni u skladu sa zakonom.

Država, kao i društvo u celini moraju žrtvama nasilja poslati snažne poruke podrške i ohrabrenja, a insistiranjem na pravdi pokazati da je Srbija bezbedno okruženje za sve ljude koji svoj uspeh u profesiji i položaj u društvu zasnivaju na talentu, trudu i svakodnevnom, istrajnom i mukotrpnom radu!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih