KO SE ČUVA I BOG GA ČUVA: Arsenije Radivojević (97) iz Banje Koviljače prvi primio vakcinu u Lozničkom kraju (FOTO)

V. Mitrić

17. 01. 2021. u 07:44

КО СЕ ЧУВА И БОГ ГА ЧУВА: Арсеније Радивојевић (97) из Бање Ковиљаче први примио вакцину у Лозничком крају (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

VREMEŠNI Arsenije Radivojević (97), penzioner iz Banje Koviljače, prvi je primio vakcinu, u prosrorijama Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“, među onima starijim od 75 godina, koji su počeli da je dobijaju.

Mada se bliži stotoj,  deda Arsenije  je mentalno jako krepak, razborit i prijatan čovek.Tako ga je doživeo i odoblje Doma zdravlja.Dočekala ga je, lično, dr Branka Krasavac, direktorka te ustanove, koja mu je, pored ostalog, poželela dobro zdravlje i sreću, kao i njegovoj porodici.

Foto: V. Mitrić

- Nema tu mnogo filozofije zašto sam odlučio da primim vakcinu - kaže Arsenije.

- Jednostavno rečeno, hoću da se zaštitim. Država je obezbedila vakcine, Bogu hvala, kćerka me je dovela, osoblje me je ovde lepo primilo i nema razloga da ne primim vakcinu. A, treba uvek imati na umu onu narodnu „čuvaj se i Bog te čuva“.

Posle primljene vakcine starina se dobro osećao i, ispraćen od osoblja Doma zdravlja, vratio se kući u Banju Koviljači. Starac ima i pažnju i toplinu svojih najmilijih. I društvo u svakom trenutku. Nije ni sam ni usamljen, a prijatan je čovek čije društvo prija mladima. Malo teže se kreće, ali kad vidi nekoliko decenija mlađe kako se muče, sa raznim tegobama, starina može samo da „nakrivi kapu“.

- Vakcina je, vazda, bila zaštita i zašto da je ne bih primio - poručio je starac iz Banje Koviljače.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)