GRADONAČELNIK ŠAPCA U POCERINI: Podrška seoskim porodicama sa više dece

V. MITRIĆ

16. 01. 2021. u 21:53

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksdandar Pajić obradovao je posetom meštane Bukora, najudaljenijeg šabačkog sela.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА У ПОЦЕРИНИ: Подршка сеоским породицама са више деце

Foto: GU Šabac

On im je stavio jasno i glasno do znanja da je, nova vlast, ne samo živo zainteresovana, već da se, svom snagom bori, i boriće se, uz pomoć i države, da svako ovdašnje selo zasijaju u najboljem sjaju.

To posebno važi, kako kaže čelnik grada na Savi, za one koji imaju više dece i tako prkose pošasti ovog doba – „beloj kugi“.

Gradonačelnik je posetio porodice koje imaju najviše mališana, koje su ponosne na svoju čeljad.To su mladi domaćini i domaćice, koji imaju troje ili četvorom dece i ostali su verni pradedovskom ognjištu.

Dr Pajić je najmlađim meštanima darovao novogodišnje paketiće, a sa njihovim roditeljima, bakama i dekama razgovarao o onome šta je najurgentnije da se, u ovom delu slavne Pocerine, unapredi život u svakom pogledu.

- Porodice Mijailović i Damnjanović su porodice sa troje i četvoro dece, koje žele da ostanu u Bukoru i nastave sa bavljenjem poljoprivredom. Najmlađima sam poklonio slatke poklone za novogodišnje praznike, a sa starijim članovima porodice razgovarao sam o načinu na koji Grad Šabac može pomoći da u narednom periodu ostvaruju još veće prihode, da šire svoje porodice i ostanu na selu. Nijedan stanovnik Grada Šapca ne sme i ne može biti zaboravljen u 21. veku - rekao je gradonačelnik Pajić.

U domaćinstvu Mijailović sabrale su se četiri generacije. Ostali su svi na kućnom pragu, na svom imanju, kao istinski naslednici svojih slavnih predaka. Najmlađi u ovom domu su Veljko, Uroš i Luka.

-Hvala gradonačelniku Pajiću i drago mi je što nas je posetio iako smo udaljeni od grada. Porazgovarali smo sa njim o problemima sa kojima se susrećemo. Zahvalan sam mu što nas je saslušao. Vrata naše kuće su otvorena za svakog ko želi da nas poseti - reči su Jovana Mijailovića iz Bukora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)