SNEŽNE RADOSTI ZA SOCIJALNO UGROŽENE: Škola skijanja na Kopaoniku za decu sa Kosmeta (FOTO)

D.B.M.

16. 01. 2021. u 20:42

ANSAMBL narodnih igara i pesama Kosova i Metohije "Venac" i Agencija za prevoz KIMKO iz Gračanice organizovali su za humanitarnu akciju – trodnevnu školu skijanja za decu sa Kosmeta.

СНЕЖНЕ РАДОСТИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ: Школа скијања на Копаонику за децу са Космета (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Išli su mališani iz opštine Gračanica, koji pohađaju školu folklora u Ansamblu "Venac" i njihova braća i sestre. Svi su iz socijalno ugroženih porodica, bez oba ili jednog roditelja.

Trodnevnu školu skijanja na Kopaoniku pomogla je kompanija Skijališta Srbije koja je donirala besplatne ski-paseve, a prevoz je obezbedila Agencija za prevoz KIMKO iz Gračanice. Skijanju su ih učili profesori fizičkog vaspitanja: Nenad Rusimović iz Dobrotina,

Milan Rašić iz Lepine i Slobodan Vasić iz Donje Brnjice.

¬ Nismo bili u mogućnosti da obezbedimo smeštaj, pa su zato deca svakog jutra putovala na Kopaonik, a uveče se vraćala za Gračanicu - navode organizatori. - To im nije smetalo već su iskoristila priliku da se druže i tokom prevoza.

Ansambl "Venac" je organizovao ovu humanitarnu akciju i donirao troškove za iznajmljivanje ski-opreme. Iznajmljivanje opreme koštalo je samo sto evra, jer je Agencija za rentiranje na Kopaoniku simbolično naplatila troškove.

Deca su presrećna što su dobila priliku da uče da skijaju i da uživaju u zimskim čarolijama na Kopaoniku.

Inače, ovi mališani su prošle godine išli u Kotor u organizaciji "Venca" a pod pokroviteljstvom Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju