OŠ "VUK KARADŽIĆ" BIĆE ZA PONOS: Počela energetska sanacija gradske škole sredstvima Ministarstva i Opštine

Z. Rašić

15. 01. 2021. u 15:32

LESKOVAČKA firma "Investgradnja" počela je juče u Ćupriji sa izvođenjem radova na energetskoj sanaciji gradske Osnovne škole "Vuk Karadžić", po ugovoru koji je Opština Ćuprija potpisala sa Ministarstvom rudarstva i energetike o finansiranju ovog projekta još juna prošle godine.

ОШ ВУК КАРАЏИЋ БИЋЕ ЗА ПОНОС: Почела енергетска санација градске школе средствима Министарства и Општине

Foto: Opština Ćuprija

Vrednost ove velike investicije je 28,7 miliona dinara, od čega je država izdvojila tačno 20 miliona, dok je ostalo obezbedila lokalna samouprava.

Radovi nakon kojih će energetska efikasnost glavnog objekta poznate škole biti mnogo veća podrazumevaju zamenu postojećih prozora novim sa trostrukim staklima, termoizolaciju spoljnih zidova uz izgradnju fasade, kao i unutrašnje građevinske radove na obnovi plafona i podova.

Rok za završetak obimnog posla je 60 radnih dana, a dok unutrašnji radovi ne budu završeni, učenici od petog do osmog razreda nastavu će u drugom polugodištu slušati onlajn.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)