SPEKTAKULARNI DESETOMINUTNI VATROMET: Jagodinci srpsku Novu godinu dočekali u kućama - na Gradskom trgu u ponoć prizor za pamćenje (FOTO)

Z. Gligorijević

14. 01. 2021. u 07:43

СПЕКТАКУЛАРНИ ДЕСЕТОМИНУТНИ ВАТРОМЕТ: Јагодинци српску Нову годину дочекали у кућама - на Градском тргу у поноћ призор за памћење (ФОТО)

Foto: Z.Gligorijević

DOK je većina meštana grada na Belici, ali i okolnih gradova Pomoravskog okruga, Srpsku novu godinu dočekivala na Gradskom trgu uz pesme i muziku poznatih estradnih umetnika, ovu su dočekali, uglavnom, u svojim kućama.

Ugostiteljski objekti bili su zatvoreni, jer su poštovali zabranu rada posle 20 sati, a, s obzirom na to da je samo iz po nekog stana ili kuće dopirala muzika, poštovana je i zabrana okupljanja. Ulice su bile prilično puste, njima su, uglavnom, šetali mladi.

Najglasnija muzika dopirala je iz automobila koji su prolazili gradom.

Tokom čitave noći na ulicama je bilo neuobičajeno malo ljudi, pa je u desetominutnom, spektakularnom vatrometu u ponoć uživalo samo nekolicina Jagodinaca. Na Gradskom trgu bile su dežurne ekipe policije, Službe hitne pomoći i vatrogasci, ali, srećom, kažu da nisu imali nijednu intervenciju i da je noć protekla mirno. Ni jagodinski taksisti nisu imali puno posla, jer je, kažu, ova noć bila kao i svaka druga.

Da je Nova godina jedino su podsećali novogodišnji ukrasi na terasama i u dvorištima brojnih Jagodinaca. Jagodinci su bili „naoružani“ petardama i ostalim pirotehničkim sredstvima, ali u znatno manjoj meri nego za Novu godinu koja se čekala po Gregorijanskom kalendaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)