REKE SE VRAĆAJU U KORITA: U Gornjem Ponišavlju polako se povlači poplavni talas

V.Ć.

12. 01. 2021. u 13:28

POPLAVNI talas u pirotskom kraju i celom Gornjem Ponišavlju se polako ali sigurno povlači, a reke se vraćaju u korita. To znači da je situacija znatno bolja nego juče kada je bujica u popodnevnim časovima dostigla maksimum.

РЕКЕ СЕ ВРАЋАЈУ У КОРИТА: У Горњем Понишављу полако се повлачи поплавни талас

Foto: V. Ćirić

Prema rečima Miloša Colića, zamenika gradonačelnika u Pirotu, Nišava se povukla za preko pola metra. Ista situacija je i sa Jermom, kao i kod Dimitrovgrada.

Situaciju pratimo iz časa u čas. Obišli smo kompletan teren u svim uzgroženim područjima i najvažnije je to da niko nije bio životno ugrožen. U staroplaninskom selu Rsovci je bilo problema, ali ni tamo niko nije bio životno ugrožen. Posebno smo vodili računa o trudnicama i bolesnicima u mestima koja su bila privremeno odsečena vodom.

Vodosnabdevanje je uredno i Krizni štab je u stalnom zasedanju kaže Colić i dodaje da su  se sve investicije proteklih godina u sređivanje kanala i priobalja isplatile jer je voda plavila tamo gde nije bilo zaštite.

Inače u Dimitrovgradu je u najdramatičnijim trenutcima uvedeno vandredno stanje. Poplavni talas koji je naišao iz susedne Bugarske takođe je u opadanju. Vrh poplavnog talasa je iz Gornjeg Ponišavlja otišao ka Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri