EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U VOJVODINI I DALJE VANREDNA : Još 402 novozaražene osobe, manje testiranih za praznik

S.BAJIĆ

09. 01. 2021. u 11:09

UZ konstataciju da je tokom prethodnog dana u Vojvodini registrovano 402 nova slučaja zaraženih virusom Kovid 19, Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ВОЈВОДИНИ И ДАЉЕ ВАНРЕДНА : Још 402 новозаражене особе, мање тестираних за празник

Foto D. Dozet

Takođe, kako ta institucija naglašava, u ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova u Vojvodini situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna.

- Najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 120. Manji broj registrovanih slučajeva prethodnog dana posledica je manjeg broja zahteva za laboratorijskim testiranjem za praznik. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 17.351. Očekuje se dalji pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu zbog oporavka velikog broja obolelih sa blagom kliničkom slikom, a koji su registrovani tokom decembra meseca. U ovom trenutku najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 4.170, potom sledi Zrenjanin sa nešto više od 1.400, Pančevo sa više od 1.200 i Subotica sa nešto manje od 1.000 aktivnih slučajeva. Zdravstveni sistem je i dalje u teškoj situaciji, ali se situacija popravlja.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)