KOVID SE NE PREDAJE: Na teritoriji Kraljeva 58 novozaraženih

G. Ć.

06. 01. 2021. u 16:14

OD ukupno 319 testiranih uzoraka brisa sa teritorije Kraljeva, od kojih 147 PCR i 172 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je 58, saopštio je Gradski krizni štab na osnovu podataka kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje.

КОВИД СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ: На територији Краљева 58 новозаражених

Foto:G.Šljivić

Tokom minulih 24 sata, kako je saopšteno, preminuo je još jedan pacijent sa teritorije Kraljeva, tako da je ukupno 159 Kraljevčana preminulo od posledica korone. 

Od izbijanja epidemije, u gradu na Ibru je ukupno registrovano  9.954 slučajeva infekcije, dok je u trećem talasu od 16. oktobra zvanično potvrđeno – 8.486.

U kraljevačkoj opštoj bolnici „Studenica“ trenutno je na lečenju 54 kovid pacijenata. Na intenzivnoj nezi je zbrinuto 11, od kojih je dvoje na respiratoru, a devetoro na neinvazivnoj ventilaciji. Tokom minulih 24 sata jedan pacijent je preminuo, devetoro je novoprimljenih, a petoro je otpušteno sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti obavljeno je 172 pregleda. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani