LOVILI ŠTUKU I ZA NOVU GODINU: Dobar odziv na prvom ovogodišnjem takmičenju u Krajišniku

B.G.

04. 01. 2021. u 15:12

PROLEĆNI dani tokom novodišnjih praznika i nezaleđena voda u jezeru i selu Krajišnik, kao i veliko interesovanje sportskih ribolovaca, naterali su članove Udruženja sportskih ribolovaca „Amur" iz ovog sela u opštini Srčanj, da organizuju prvo „Novogodišnje" takmičenje u lovu štuke.

ЛОВИЛИ ШТУКУ И ЗА НОВУ ГОДИНУ: Добар одзив на првом овогодишњем такмичењу у Крајишнику

Foto: S. Mladenoski

Kao i na učestalim takmičenjima, tokom protekle godine, odziv je i sada bio veliki i učestvovalo je maksimalnih 32 ekipe iz Krajišnika, Jaša Tomića, Sutjeske, Višnjićeva, Sečnja, Boke, Itebeja, Žitišta, Zrenjanina, Zemuna i Novog Sada.


Košava, na dan takmičenja, samo je pokušala da omete takmičare, a sjajni ribolovci su ponovo pomerili granicu u broju ulovljenih riba

Upecano je 75 komada štuke ukupne težine 97.5kg, što je novi rekord jezera, a od 32 ekipe ribu je uslovilo 27.

Prvo mesto osvojili su „Uporni" iz Krajišnika sa ulovljenih 6 riba ukupne težine 8.37 kilograma, drugo mesto pripalo je ekipi " Vivko i Živko" iz Itebeja sa 5 riba, težine 6.96 kilograma, dom ke trećeplasirana bila ekipa  „Veseli Stroj" iz Zrenjanina, sa tei upecane štuke ukupne težine  6.85 kilograma i najvećom upecamom, teškom 3,65 kilograma.

- Srećni smo i zadovoljni što iz takmičenja u takmičenje uspevamo da privučemo sve veći broj takmičara i što su rezultati sve bolji. Zbog velikog interesovanja i najave lepog vremena planiramo da organizujemo još jedno takmičenje u subotu, 9. januara a posle toga ćemo da ostavimo štuke na miru, jer sledi period kad bi one trebale da se mreste - kaže Željko Savić predsednik „Amura" iz Krajišnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)