SKUPLJE IZNOŠENJE SMEĆA I PREVOZ: Sa Novom godinom u grad na Ibru stigla i poskupljenja

G.Ć.

04. 01. 2021. u 11:54

U SMIRAJ prošle godine odbornici Skupštine grada Kraljeva usvojili su predloge ovdašnjeg Gradskog veća pa je kao neprijatna novogodišnja čestitka stanovnicima grada na Ibru stiglo poskupljenje javnog gradskog i prigradskog prevoza, kao i usluge sakupljanja, iznošenja i deponovanja smeća.

СКУПЉЕ ИЗНОШЕЊЕ СМЕЋА И ПРЕВОЗ: Са Новом годином у град на Ибру стигла и поскупљења

Foto: G. Šljivić

Usluga JKP „Čistoća“ poskupela je za oko 20 odsto, i prosečna cena za iznošenje smeća po novoj tarifi iznosiće 4,18 dinara. U ovom preduzeću poskupljenje pravdaju dosadašnjom niskom cenom u odnosu na oklone gradove i opštine, i smatraju da viša cena neće predstavljati veliki udarac na budžet građana, a doprineće, kako kažu, poboljšanju kvaliteta usluga.

Istovremeno, gradski i prigradski javni prevoz na teritoriji Kraljeva poskupeo je za 8,98 odsto, odnosno cena autobuske karte u zavisnosti od relacije biće skuplja od 10 do 20 dinara. Usvajanjem ove odluke, odbornici su prihvatili zahtev firme „Autoprevoz Čačak“ kojoj je od početka prošle godine povereno obavljanje gradskog i prigradskog prevoza kao nosiocu konzorcijuma u kojem su još i „Kavim“ Raška, „Kavim Jedinstvo“ Vranje i kraljevački „Pub internacional“. Prevoznik je svoj zahtev, pored ostalog, obrazložio povećanjem troškova, ponajviše u delu servisiranja i održavanja vozila i troškova zarada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere