U DREŽNIKU JOŠ MALO POSLA ZA DEDA MRAZA I ČITAOCE NOVOSTI: Aco (10) sanja kuću sa kupatilom

N. J.

01. 01. 2021. u 19:26

JEZDEĆI po užičkom kraju, Deda Mraz je zabasavši preko Košute, ovaj put prvo svratio u Drežnik.

У ДРЕЖНИКУ ЈОШ МАЛО ПОСЛА ЗА ДЕДА МРАЗА И ЧИТАОЦЕ НОВОСТИ: Ацо (10) сања кућу са купатилом

Foto: N.Janković

To je trebalo doživeti! Lice Aleksandra Milića (10) razvuklo se u najvedriji osmeh koji se zamisliti može, svaki poklon pokrenuo je bujicu radosti i mališanov najiskreniji uzvik: Nova godina je sad stvarno, najstvarnije stigla! I nikoga na svetu srećnijeg nema, od dečaka koji umesto kade za kupanje - ima zarđali metalni lonac, a umesto struje i sijalice - sveću da pod njenim plamenom uči.

Stigli su do Aca, posredstvom rekreativaca, užičkih "Zadružnih biciklista" od Užičana i prijatelja sa svih strana, sjajni pokloni: jedan plavi blistavi planinski bicikl, kaciga i dodatna oprema, razne potrepštine, sitnice i slatkiši...

- Da uživamo sada, da ne pričamo loše stvari, jel važi - provuklo se pod plavim, bistrim dečakovim okom.

Utišana, neobično ozbiljna rečenica, za urnebesno vedar Acov duh. Njegova odbrana od svega i svakoga.

- Mene su malo zezali drugovi, bude tako sa njima, ponekad... Rekli su da ja nikad neću dobiti bicikl - otkriva dečak šta ga tišti kad ostane sam i priču okreće na stranu gde mu je srce - A vidi sad "Polara"! Vidi mu boju! I kaciga je najbolja, za profesionalce...

Obećavamo pod rafalom dečijih osmeha, ni slova više o lošim stvarima. Kad težak život u srcu ovog dečaka ama baš ništa pokvario i uprljao nije, neće ni pametovanje odraslih.

Samo bismo, ipak, još jedno: da se Deda Mraz još malo zadrži u Drežniku. Dečak ima još jedan nedosanjani san, a na korak je da se obistini.

- Pravimo novu kuću, dođite da vidite, sve je ozidano, još malo posla je ostalo. Kad je završimo, ja ću moje drugove da dočekujem unutra - osvaja optimizmom, nasmejani dečak iz Drežnika, jedan od najmlađih "Zadružnih biciklista".

Dečak je zatim, po zimskom danu, nekoliko časova uoči dočeka Nove godine odjezdio niz drežnički makadam, da drugovima kod škole gde se okupljaju svi, pokaže svoj novi bicikl.

Acov tata ostao je bez posla, narušenog je zdravlja a nadnica nije dovoljna da se san dečaka o kući sa kupatilom i bojlerom unutra, ostvari.

- Mnogi su mi pomogli da kuću ukrovim, kupljen je materijal za celo prizemlje, prijatelj iz Valjeva mi je obećao kompletnu izolaciju, ljudi su dobri i ne žele ni ime da im se zna, a pomažu puno. Tu su stolarija, laminat, nabavljene su pločice za kupatilo... Sada treba omalterisati unutrašnjost, nedostaje nam materijal za dimnjak, materijal za septičku jamu, cevi za kupatilo... - kaže Bogosav Milić, Acov tata i pokazuje nedovršenu građevinu.

Ostalo je, dakle, malo posla za odrasle, da se dečija sreća ne prekine, da Aco proleće dočeka u novoj kući, sa kupatilom, sopstvenom sobom i novim krevetom unutra. Da se zauvek pozdravi sa napuklim zidovima, trulim prozorima kroz koje šiba mraz...

Da tako i bude, potrebno je malo solidarnosti i pomoći čitalaca "Novosti". Svako ko želi da pomogne da se najveća želja nasmejanog dečaka iz Drežnika obistini, može to učiniti tako što će direktno kontaktirati Acovog oca Bogosava (061/601-30-65) ili uplatom na račun: Bogosav Milić, 170001033566000050, Unikredit banka.

A Aco će, kaže, s prvim prolećnim suncem, pravo iz iz svoje nove kuće u veliku vožnju užičkim krajem, na svom novom blistavom biciklu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a