PREMINULA ODMAH PO PRIJEMU: Lekari iz Paraćina upozoravaju kovid-pacijente da ne pokušavaju da se leče sami

Z. R.

25. 12. 2020. u 16:54

BROJ hospitalizovanih pacijenata na kovid-odeljenju Opšte bolnice u Paraćinu nepromenjen je u odnosu na jučerašnji dan – 62, ali je jedna starija ženska osoba (1943), od devetoro novoprimljenih tokom prethodna 24 sata, preminula odmah po prijemu jer je već bila u kritičnom stanju.

ПРЕМИНУЛА ОДМАХ ПО ПРИЈЕМУ: Лекари из Параћина упозоравају ковид-пацијенте да не покушавају да се лече сами

Foto: Z. R.

Iz tog razloga lekari ponovo upozoravaju građane da ne pokušavaju da se leče sami ako imaju simptome kovid-infekcije. Potrebno je da se odmah jave lekaru, a ne da čekaju da se razvije teška klinička slika. Inače, tokom prethodna 24 sata bilo je osam otpusta sa kovid-odeljenja, na kom je i dalje jedan oboleli intubiran, a petoro su na neinvazivnoj ventilaciji.

Prema izveštaju kovid-ambulate Doma zdravlja, broj pregleda se održava na istom nivou, a protekle srede su se na prvi pregled ili kontrolu javila 124 pacijenta. I iz ove ustanove stiže upozorenje da građani koji imaju siptome i sumnjaju na koronu treba da se jave što pre, a ne kasno popodne ili uveče. Za pregled i dijagnostiku svakog pacijenta potrebno je oko dva sata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)