JOŠ JEDNA ŽRTVA KORONE: Novozaražena 21 osoba u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

23. 12. 2020. u 13:52

KOVID-19 je, nažalost, u Rudničko-takovskom kraju odneo još jednu smrtnu šrtvu, osobu 1937. godišta, tokom minulih 24 časa. Ukupan broj novozaraženih lica, prema dosadašnjim rezultatima testiranja u Gornjem Milanovcu, do ovog izveštavanja je 21.

ЈОШ ЈЕДНА ЖРТВА КОРОНЕ: Новозаражена 21 особа у Рудничко-таковском крају

Foto: M.B.

- Sa 21 novozaraženom osobom,njihov ukupan broj tokom minula 24 časa u ovom kraju, u ovom „trećem piku“ epidemije, povećan je na 1.037, a od svih njih do sada je izlečeno 366. Svi oni, kao i njihovi kontakti, oslobođeni su mera kućne izolacije. Preostala obolela lica nalaze se u kućnoj izolaciji, pod stalnom kontrolom lekara Doma zdravlja i drugih nadležnih institucija. U Kovid ambulanti juče je obavljeno 197 pregleda, urađeno 38 antigenskih testova, uzeto deset nazofaringealnih briseva, pet pacijenata je upućeno na hospitalizaciju – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu

Na Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno su hospitalizovana 53 pacijenta.

- Od njih, 15 na Grudnom, 24 na Internom i 14 na Neurologiji, na respiratorima su dva pacijenta. Od pomenutog broja hospitalizovanih u ta tri odeljenja, pozitivan na korona virus je 38 pacijent, negativno 12, troje čeka rezultate ili se testira. U poslednja 24 sata, devet izlečlenih pacijenata smo otpustili kućama, četvoro primili na lečenje – izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora te medicinske ustanove.

Statistiku epidemije u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.087 lica, uz 56 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna