UKRASI NASTALI DEČJOM MAŠTOM: Osnovci se takmičili u kićenju jelki

Lj. P.

16. 12. 2020. u 08:48

U OSNOVNIM školama na području grada koje su se prijavile za učešće u kampanji, završeno je takmičenje u kićenju jelki sa busenom.

УКРАСИ НАСТАЛИ ДЕЧЈОМ МАШТОМ: Основци се такмичили у кићењу јелки

Foto Pokret gorana

Takmičenje je deo promotivne kampanje "Produžimo život jelkama" koju podržava Grad Novi Sad, Gradska uprava za zaštitu životne sredine, a organizuje Pokret gorana Novog Sada, u saradnji sa JKP "Gradsko zelenilo".

Ekipe učenika osnovnih škola su sa svojim učiteljima pripremale maštovite ukrase od prirodnih materijala, a sve uz pomoć virtuelne obuke "Mala škola aranžiranja cveća".

U takmičenju je učestvovalo 13 ekipa učenika novosadskih osnovnih škola. Tri najlepše ukrašene jelke sa busenom ukrasili su učenici osmoletki "Jovan Popović", "Đorđe Natošević" i "Dositej Obradović".

Najuspešnijim ekipama i njihovim učiteljima poklonjen je dvodnevna "Eko pustolovina u Sremskim Karlovcima", na proleće 2021. Na ovom takmičenju istaklu su se i učenici OŠ "Aleksa Šantić" iz Stepanovićeva, i OŠ "Prva vojvođanska brigada" Novi Sad i "Žarko Zrenjanin".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)