ČETIRI MILIJARDE DINARA: Gradsko veće Kraljeva usvojilo predlog budžeta za narednu godinu

G.Ć.

15. 12. 2020. u 11:20

ČLANOVI kraljevačkog Gradskog veća usvojili su predlog odluke o budžetu grada Kraljeva za 2021. godinu o kojem će se izjasniti i odbornici lokalnog parlamenta na narednoj sednici.

ЧЕТИРИ МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА: Градско веће Краљева усвојило предлог буџета за наредну годину

Foto: GU Kraljevo

Prema ovom predlogu, ukupnu prihodi iznosiće 4,039 milijardi dinara što je oko šest odsto više u odnosu na tekuću godinu, a projektovani rashodi 4,609 milijardi, sa planiranim budžetskim deficitom od 570,5 miliona dinara. Kako je obrazloženo predlogom budžeta, taj deficit biće „pokriven“ neutrošenim srrdstvima iz prethodnih godina.

Tako će iz gradske kase u narednoj godini za saobraćaj biti izdvojeno 934 miliona, za kapitalne investicije 808, za plate zaposlenih u ovdašnjim javnim preduzećima i ustanovama 823 miliona, dok će za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje ukupno biti opredeljeno 820,5 miliona dinara. Za oblast kulture namenjeno je 258 miliona, a za sport oko 150 miliona dinara.

Kao što je to i uobičajeno, u sklopu budžetskih prihoda najveća stavka su porezi na imovinu, dobra i usluge, porezi na dohodak, dobit i kapitalne dobitke, kao i druge prihode, na koje ukupno „otpada“ 68,4 odsto.

Nacrt Odluke o budžetu dostupan je na sajtu grada Kraljeva, a primedbe, predloge i sugestije u delu koje se tiču planiranih kapitalnih investicija građani mogu da dostave do 21. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)