KRUŠEVAC ČEKA TENK SA KOŠARA: Evo gde će biti postavljen simbol herojske bitke (FOTO)

S.B.

27. 11. 2020. u 08:52

TENK korišćen u borbama u reonu karaule “Košare” biće uskoro postavljen na obodima Memorijalnog parka Slobodište u Kruševcu, saznaju “Novosti”.

КРУШЕВАЦ ЧЕКА ТЕНК СА КОШАРА: Ево где ће бити постављен симбол херојске битке (ФОТО)

Foto: S.B.

Juče je dovršeno postolje (na slici), gde će biti izložen tenk, dok će drugi tenk, takođe sa Košara, biti izložen u kasarni “Car Lazar”. Da će stići u Kruševac, kako su “Novosti” ranije objavile, bilo je reči prilikom obeležavanja Dana Komande za razvoj Rasinske brigade, koja je formirana 2011. godine i upravo nastavlja tradiciju herojske 125. motorizovane brigade.

Nedaleko od mesta gde će biti jedan od simbola sa Košara, na Dan oslobođenja grada Kruševca, 14.oktobra, 2018. godine otkriven je Spomenik palim iz ratova 1991-1999.

Na postamentu spomeničng obeležja ispisana su imena 69 stradalih pripadnika vojske, policija i rezervista. Spomenik je urađen na inicijativu udruženja boraca sa teritorije grada i Odbora za sprovođenje aktivnosti za podizanje spomenika. Delo je akademskog vajara Svetomira Radovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni