PRVA JAVNA EKOLOŠKA GARAŽA: Kragujevčanima omogućeno parkiranje u novom savremenom objektu, uskoro otvaranje

M. LUKOVIĆ

25. 11. 2020. u 17:21

ПРВА ЈАВНА ЕКОЛОШКА ГАРАЖА: Крагујевчанима омогућено паркирање у новом савременом објекту, ускоро отварање

Nova garaža u Kragujevcu

ZAVRŠENA je izgradnja višespratne parking-garaže u centru grada, pa je Kragujevac, tako, dobio prvi ekološki objekat ovoga tipa, u čiju izgradnju je ovdašnje JKP "Šumadija" uložio više od 360 miliona dinara.

Direktor ovog gradskog preduzeća Nemanja Dimitrijević kaže da još predstoje urađene pristupne saobraćajnice, postavljanje kišne kanalizacije i definisanje protivpožarnog puta. Potom na red dolaze dobijanje upotrebne dozvole i - svečano otvaranje.

Na mestu gde je ranije bilo parkiralište sa 45 mesta, sada je nikao objekat koji raspolaže sa gotovo pet puta većim kapacitetom. Pritom, predviđena su i posebna mesta za ostavljanje vozila osoba sa invaliditetom.

Nova parking-garaža u Kragujevcu ima suteren, prizemlje i pet spratova, a izgrađena je po najnovijim ekološkim standardima. Električnom energijom će se snabdevati posredstvom solarnih panela koji se nalaze na krovu zgrade, a postavljeni su i aparati za punjenje električnih automobila.

Iz JKP "Šumadija" poručuju da je u planu izgradnja još tri javne garaže.

BESPLATNO

KAMEN temeljac za izgradnju još jednog, svojevrsnog simbola Kragujevca je postavljen 29. oktobra prošle godine, a iz JKP "Šumadija" poručuju da će - po završetku svih preostalih poslova, te svečanog otvaranja - sugrađane dodatno obradovati sa nekoliko dana besplatnog korišćenja savremenog objekta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)