PODRŠKA ZA RODITELJE U PRIVATNOM PREDUZETNIŠTVU: Osam mladih porodica koje pokreću biznis dobilo sredstva za širenje proizvodnje

S.BABOVIĆ

25. 11. 2020. u 11:27

ПОДРШКА ЗА РОДИТЕЉЕ У ПРИВАТНОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ: Осам младих породица које покрећу бизнис добило средства за ширење производње

Foto: N. Miletić

UKUPNO osam porodica,čiji članovi imaju bar jedno dete i od nedavno su u privatnom preduzetništvu, dobilo je bespovratna sredstva opštine Brus i Ministarstva bez portfelja za demografiju i populacionu politiku.

Kako je predočeno prilikom potpisivanja ugovora o donaciji u opštini, mladi roditelji dobiće po 350.000 dinara podrške, od čega je 160.000 dinara namenjeno preduzetničkoj obuci.

-Od dobijenog novca kupiću mašinu za rad,što sam do sada plaćao kao uslugu-predočava Mladen Lozanac iz sela Strojinci kod Brusa, koji se bavi proizvodnjom brava i okova.-Imam dve CNC mašine na kojima radim, tako da će mi ovo dosta pomoći.Otac sam troje dece i u svakom smislu mi znači ova podrška.

Foto: N. Miletić

Mladi preduzetnici javljali su se sa idejom da im se pomogne u radu staklorezačke radnje, izrade kalupa od netona, opreme za cvećaru,gletovanje,rad pekare.Ukupno ih se osmoro javilo na konkurs i svi su ispunili uslove da dobiju sredstva,čije će se trošenje strogo kontrolisati.

ŠALTER ZA PREDUZETNIKE

PODRŠKA roditeljima koji počinju sa biznisom druga je konkretna podrška realizovana u Brusu u poslednjih mesec dana. Šaltere za preduzetnike u sedištu opštinske zgrade otvoren je krajem oktobra.Reč je o projektu opštine i Privredne komore Srbije, koja treba da pomogne preduzetnicima da budu informisani u vezi sa primenom primena zakonskih i poreskih propisa i procedura,a pruža im i informacije o kreditnim linijama i programima pomoći.

-Kritekrijumi su bili da naši mladi sugrađani imaju privatan biznis ne duže od dve godine ili da tek počinju s njim, kao i da imaju najmanje jedno dete-objašnjava Valentina Milosavljević,predsednica opštine Brus.-Već u toku naredne nedelje mogu da očekuju i isplatu pomoći.Projekat “Usklađivanje rada i roditeljstva” šansa je da ostanu u našoj opštini i tu,naravno, osim posla, prošire i svoje porodice.

Sled aktuelne epidemilloške situacije, obuka iz oblasit preduzetnišva nešto je produžena, ali se projekat realizuje onako kako je i zamišljeno.Na teritoriji Brusa posluje 88 privrednih subjekata,672 preduzetnika i 116 privrednih društava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)