ZARAZA JE MEĐU RADNO AKTIVNIM STANOVNIŠTVOM: Najavljene pojačane kontrole u velikim proizvodnim pogonima u Jablaničkom okrugu

I.M.

25. 11. 2020. u 11:19

U JABLANIČKOM upravnom okrugu najavljene su pojačane kontrole inspekcijskih službi koje se odnose na primenu mera koje treba da spreče širenje virusa korona, a to se odnosi i na velike proizvodne pogone u Leskovcu i Vlasotincu koje zapošljavaju hiljade ljudi.

ЗАРАЗА ЈЕ МЕЂУ РАДНО АКТИВНИМ СТАНОВНИШТВОМ: Најављене појачане контроле у великим производним погонима у Јабланичком округу

I. Mitić

- Zbog povećanog broja zaraženih u fabrikama inspektori rada će pojačati kontrolu velikih pogona u Leskovcu i Vlasotincu kako bi se proverila primena protivepidemijskih mera – najavio je Miloš Ćirić, načelnik Jablaničkog upravnog okruga.

On je objasnio da je dogovoren i sinhronizovan rad svih inspekcijskih organa koji su podelili resore u kojima će vršiti kontrolu poštovanja naloženih mera od strane epidemiologa i lokalnih štabova za vanredne situacije.

- Komunalna milicija i komunalna inspekcija će kontrolisati rad ugostiteljskih objekata i velike redove ispred banaka, pošti i drugih ustanova. Veterinarska inspekcija je zadužena za kontrolu pijaca, tržišna za trgovinsku delatnost, a saobraćajna za vozila u javnom prevozu i za autobuska stajališta – objasnio je Ćirić.

Uz podsećanje da je, od 18 do pet časova, zabranjen rad ugostiteljskih objekata, barova, klubova, trgovinskih centara, bioskopa, pozorišta i drugih ustanova kulture kao i priređivanje posebnih i klasičnih igara na sreću, Ćirić je naglasio obavezu građana da nose zaštitnu opremu u zatvorenom, ali i na otvorenom prostoru u svakoj situaciji gde nije moguće održati neophodnu fizičku distancu.

Poslodavcima kojima proces rada to omogućava preporučeno je da zaposlenima omoguće rad od kuće, a prevoznicima da broj putnika koji se nalaze u vozilu ne prelazi polovinu kapaciteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)