ZABRANA SAOBRAĆAJA NA DVA SATA Do čistijeg vazduha zatvaranjem centralne gradske ulice u Novom Pazaru

V. N.

20. 11. 2020. u 12:40

GRADSKO veće Novog Pazara, na predlog Policijske uprave, odlučilo je da večeras i u subotu na dva sata zabrani saobraćaj u delu centralne gradske ulice Stefana Nemanje.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА НА ДВА САТА До чистијег ваздуха затварањем централне градске улице у Новом Пазару

Foto: V.N.

Zabrana će biti na snazi od 21 do 23 sata u delu od kružnog toka kod Gradske uprave do raskrsnice sa Omladinskom ulicom, u blizini Autobuske stanice, a odluka je doneta zbog “povećanja bezbednosti pešaka i smanjenja zagađenja vazduha u centru Novog Pazara”.

Inače, na toj deonici se u večernjim satima formiraju ogromne gužve i to najviše zbog toga što mladi bespotrebno kruže automobilima, a da li će takav režim saobraćaja ostati na snazi i u narednom periodu još uvek nije poznato.

Građanima koji žive u tom delu grada policajci će obezbeđivati nesmetan prolazak i vožnju do svojih domova.

Novi Pazar je, po zvaničnim podacima merne stanice Agencije za zaštitu životne sredine i specijalizovanih sajtova, jedan od gradova sa najvećim zagađenjem vazduha u Srbiji, a bilo je i dana kada je bio među gradovima sa najgorim vazduhom na svetu.

Kao glavni zagađivači navedene su suspendovane čestice pm-10 i pm-2,5 čiji je saobraćaj, pored korišćenja čvrstih goriva za grejanje, glavni izvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a