TRAŽE "SEMAFOR ZAGAĐENJA" NA TRGU: "Crveni bedževi" iz Smedereva gradu predali peticiju sa oko 4.500 potpisa

J. ILIĆ

17. 11. 2020. u 11:55

GRAĐANSKA inicijativa nazvana "Crveni bedževi" je lokalnoj samoupravi u Smederevu predala peticiju sa oko 4.500 potpisa građana koji zahtevaju rešavanje problema zagađenja i postavljanje javnog "semafora" koji će svima pokazivati podatke o kvalitetu vazduha.

ТРАЖЕ СЕМАФОР ЗАГАЂЕЊА НА ТРГУ: Црвени беџеви из Смедерева граду предали петицију са око 4.500 потписа

Foto "Crveni bedževi"

Pored tačno 4.186 potpisa na papiru, dostavljena je i 381 onlajn podrška Deklaraciji za čist vazduh kojom Smederevci traže zaštitu nadležnih od industrijskog zagađenja, javno i pravovremeno obaveštavanje o (ne)dozvoljenim parametrima.

- Tražimo i organizovanje okruglog stola sa čelnicima grada na temu zagađenja i predlažemo da se tom prilikom otvoreno navedu problemi i definiše strateški plan za njihovo rešavanje. Takođe, želimo da predstavimo ideju semafora i njegove funkcije, kako bi lokalna samouprava što pre donela odluku o njegovom postavljanju na gradskom trgu - kaže član Upravnog odbora udruženja nazvanog "Pro.

Tok 21" Nataša Rašković, podsećajući na to da je, i po podacima Agencije za zaštitu životne sredine, Smederevo jedan od pet najzagađenijih srpskih gradova, sa vazduhom treće kategorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna