VIŠEGODIŠNJE MUKE KIKINĐANKE: Ireni noću nepoznati počinioci farbom prljaju fasadu kuće i unose joj strah (FOTO)

R.Šegrt

04. 11. 2020. u 22:42

VEĆ pet godina Kikinđanka Irena Hološi (82) ne spava mirno i svakog jutra proverava da li je fasada njene kuće ponovo isprljana crnom farbom. Svakog leta jednom, a ovog čak dva puta, još uvek nepoznati počinici, uništavaju njenu kuću u kojoj, posle smrti muža i sina, živi sama.

ВИШЕГОДИШЊЕ МУКЕ КИКИНЂАНКЕ: Ирени ноћу непознати починиоци фарбом прљају фасаду куће и уносе јој страх (ФОТО)

Foto: R.Šegrt

Irena godinama nema mira i ne oseća se bezbedno, jer počinilac nije otkriven, ikao se do sada više puta žalila policiji, inspekcijama i gradskim vlastima.

U sredu ju je posetio i gradonačelnik Nikola Lukač i obećao da će apelovati na policiju da reši ovaj problem, jer je njegova sugrađanka ovog leta čak dva puta za nedelju dana doživela istu neprijatnost.

Foto: R.Šegrt

 

- Ne mogu da shvatim zašto me diraju. Ne spavam mirno i uznemirena sam. Ne osećam se bezbedno. Ni sa kim nisam u zavadi. S komšijama sam u dobrim odnosima. Ali svakog leta neko mi noću prosipa farbu po kući. Ovog leta dva puta su to učinili za nedelju dana. Noću ne smem da izađem na ulicu – priča Irena, koja živi u Ulici braće Tatić.

“Novosti” su letos, u avgustu, pisale o ovom problemu. Irena je svoje muke sada ponovila i gradonačelniku Nikoli Lukaču koji ju je posetio sa saradnicom Ramonom Tot, članicom Gradskog veća.

PAŽNjA

Kad već ne može da reši problem, gradonačelnik Nikola Lukač je sugrađanki odneo poklon paket namirnica i sredstava za higijenu. Njena penzija je niža od 20.000 dinara i ne može da finansira postavljanje video nadzora na kuću, kako su joj mnogi savetovali.

- Sramotno je da bilo koji građanin u mirnoj Kikindi bude ugrožen i da živi u strahu. Apelovaćemo na policiju da pronađe počinice, a mi ćemo se potruditi da gospođi Irenu pružimo maksimalnu zaštitu. Daćemo sve od sebe da se bezbednoost podigne na viši nivo, jer niko ne treba da se oseća ugroženo – rekao je Lukač i najavio formiranje Saveta za bezbednost.

Marija Varga, ćerka Irene Hološi, koja svakodnevno obilazi majku, takođe teško preživljava ove napade, a bilo ih je ukupno sedam.

- Svaki dan strepimo, iako živimo mirno i smerno, i majka i moja porodica. Ne vidimo razlog za ovakve neprijatnosti. Želimo da se pronađe onaj ko ovo radi i da se sankcioniše. Više puta sam davala izjavu policiji, žalili smo se gradskoj upravi, ali ništa se nije rešilo. Nadamo se da će se ovo zaustaviti - kaže Marija Varga.

Foto: R.Šegrt

 

“Mural” na kući Irene Holiši nastaje uvek noću. Počinilac ili više njih prljavim uljem iz automobila, kako sumnja vlasnica, na fasadi i prozorskim roletnama, ostavio je polukružni trag.

Jedina osoba na koju vlasnica kuće sumnja jeste komšinica iz iste ulice koja ima psihički problem. Po prijavi gospođe Hološi, patrol policije je svaki put izašla na teren, uzela izjavu, sačinila zapisnik, ali slučaj nije rešila.

ISTI RUKOPIS

- Ovo ne rade deca, jer je visoko na fasadi. Trag je uvek isti, polukružan, na istoj visini. Uvek je materijal crno prljavo ulje iz automobila. Ovog leza poztršili smo 16 lizata rauređivača da skinemo, ali ostaje mrlja – priča Irena Hološi, smirena, vitalna i sabrana žena, koja devet godina živi sama. Nekada je radila kao krojačica.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna