DRŽAVNO PRVENSTVO U PARAGLAJDINGU: Prvi dan takmičenja u Vršcu odložen zbog magle i kiše

J. J. BALjAK

31. 10. 2020. u 17:13

NADMETANjE najboljih srpskih paraglajderista na državnom prvenstvu u preciznom sletanju na cilj, koje je predviđeno da ovog vikenda bude u Vršcu, danas nije održano zbog lošeg vremena.

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У ПАРАГЛАЈДИНГУ: Први дан такмичења у Вршцу одложен због магле и кише

Foto: J. J. BALjAK

Letove su odložili magla, vetar i kiša. Organizatori, međutim, kažu da će sutra biti bolji meteo uslovi, pa se nadaju da će u jednom danu uspeti da obave sve predviđene serije.

-Ukupno je planirano da svaki pilot izvede po osam serija poletanja, ukoliko vremenske prilike to dozvole, ali će za konačan rezultat biti dovoljne i samo tri serije – kažu u Vazduhoplovnom savezu Srbije, koje organizuje ovo takmičenje uz podršku vršačkog paraglajding kluba „Berkut“.

Za titulu prvaka države nadmetaće se oko 20 pilota iz 12 domaćih klubova. U obe konkurencije – pojedinačnoj i ekipnoj, titulu brane domaćini, Dragan Popov i klub „Berkut“.

Ovakva takmičenja, inače, uvek predstavljaju veliku atrakciju za Vrščane, jer se tada nebo iznad grada šareni od kupola paraglajdera. Organizatori zato pozivaju sve zainteresovane građane da sutra dođu na poletište kod Vršačke kule i posmatraju letove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna