EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U KIKINDI U okruženju nepovoljno, sledeće nedelje očekuje se porast zaraženih

R. Šegrt

27. 10. 2020. u 15:21

BROJ novozaraženih pacijenata korona virusom u Kikindi nije zabrinjavajući, jer je u ponedeljak registrovan jedan novi slučaj, a dva u Kanjiži.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У КИКИНДИ У окружењу неповољно, следеће недеље очекује се пораст заражених

Foto: R.Š.

Tako je sada u Kikindi zaraženo ukupno 12 pacijenata, među kojima nema dece. Od tog broja samo jedan pacijent nalazi se na bolničkom lečenju, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje u Kikindi.


- Epidemiološka situacija i dalje je stabilna, ali je nepovoljna u okruženju, pa sledeće nedelje očekujomo porast zaraženih. To od naših sugrađana i dalje zahteva da budu maskimalno oprezni i poštuju sve preporučene mere zaštite. Na početku epidemije mnogo smo naučili, pa su građani dosta savesni i verujem da će tako i ostati. Pogoršanje situacije je neminovno, ali se nadam da će imati veoma usporen tok. Pooštravanje protivepidemijskih mera vidim kao rešenje, kako bi što bezbednije pregurali ovaj talas – izjavila je u utorak dr Sandra Radlović, direktorka Zavoda za javno zdravlje.

Ona je naglasila da su najugroženiji mladi ljudi koji se okupljaju na žurkama, rođendanima i drugim slavljima.

- Tamo se peva, a virus se najviše izlučuje tokom pevanja. Izloženo je i radno aktivno stanovništvo od 20 do 50 godina, dok deca nisu izvor zaraze u porodici – objasnila je dr Radlović.


ŠKOLE I VRTIĆI BEZBEDNI

- Od 1. septembra u Kikindi nema obolele dece od koronavirusa. Škole i vrtići dobro funkcionišu, poštuju se propisane mere dezinfekcije i nošenja zaštitnih maski – izjavila je dr Sandra Radlović, direktorka Zavoda za javno zdravlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije